06 de març 2012

Davant de què ens trobem?


No ens trobem davant d’una nova, inútil, reforma laboral sense més. És cert, és una reforma, millor dit una enorme contrareforma laboral sense precedents en la nostra jove democràcia ( sí encara és força jove la nostra democràcia o el que queda d’ella ), doncs deixa sense drets, pràcticament, als treballadors i treballadores, públics i privats, del conjunt de l’estat. 

Però no sols és això, és un atac sense precedents als drets socials, amb una ferma voluntat dels governs del PP i de CiU (agermanats ideològicament) per fer un canvi radical de model social i avançar vers una societat governada per els interessos financers i empresarials on els serveis públics siguin absolutament residuals i per tant sense garanties de drets per la gran majoria de la societat.

Davant d’aquestes polítiques, CCOO ha plantejat alternatives, opcions diferents per abordar la situació de crisi, financera internacional i de model productiu de Catalunya i Espanya. CCOO ha plantejat la necessitat de reformes financeres i fiscals que permetessin equilibrar per la via dels ingressos, els comptes públics, ha plantejat un gran pacte per l’ocupació per reduir les enormes i dramàtiques xifres d’atur, i ha plantejat des de fa anys la necessitat d’abordar un procés de canvi en model productiu apostant per nous models industrials i per Innovació i Desenvolupament per tal d’establir un teixit productiu d’alt valor afegit capaç de ser competitiu en Europa.

CCOO confronta les seves propostes i alternatives amb les polítiques dels governs de Catalunya i l’Estat, i gual com abans amb el govern del PSOE, ara amb els governs de CiU i PP lluitarà tant com pugui i més, juntament amb la UGT i el conjunt de ciutadans i ciutadanes, de moviments socials, de plataformes ciutadanes en defensa de drets socials, laborals i econòmics del conjunt de treballadors i treballadores i de la societat. Hem sortit al carrer centenars de milers per dir NO a la reforma del govern del PP, per dir no a les polítiques de retallades dels governs espanyol i català, i encara hem de sortir al carrer moltíssims més, perquè tant sols demostrant que som molts i molts i cada dia més els que volem una societat amb drets socials i laborals, podrem tirar enrere i modificar aquestes polítiques.

CCOO i UGT hem estat legitimats per més de 14.000.000 de treballadors i treballadores i des de la legitimitat que ens donen seguim lluitant contra la reforma laborals i les retallades socials i per això tornem a convocar-vos a tothom per el proper diumenge 11 de març, per ser encara més, més veus, un clam cada vegada més gran contra les polítiques injustes, inútils i ineficaces. I sabem que per la dreta mediàtica el sindicalisme de classe som l’enemic perquè som la força més homogeneïtzadora front el capitalisme salvatge, però no pararem, seguirem lluitant, seguirem dempeus i ho demostrarem el dia 11 de març i tants dies com sigui necessari.