04 de juny 2012

La ciutat de blau

La situació laboral, social i econòmica, les agressions constants des del govern de la Generalitat i de l’Estat generen una constant situació de protesta, conflicte social, i això comporta mobilitzacions en formats diversos: manifestacions, concentracions, etc. Mobilitzacions que si bé encapçalem els sindicats, també tenen un altíssim component unitari, com més va la suma de voluntats és més gran.


La resposta neoliberal al conflicte que genera la seva política destructora de drets, és la de limitar drets democràtics i incrementar l’actuació repressiva a uns nivells impressionants, criminalitzant la resposta social tant amb declaracions del Conseller d’Interior o el mateix Ministre d’Interior, modificant la legislació per poder negar drets, multar i perseguir ciutadans, organitzacions i associacions,  i amb unes ordres als treballadors de la seguretat pública (a Catalunya Mossos d’Esquadra) que genera inseguretat jurídica als propis Mossos d’Esquadra i sensació d’inseguretat generalitzada a la ciutadania.

Aquest camí elegit, el de la repressió, el de la degradació de la democràcia és el que necessiten els neoliberals per imposar, per afirmar el seu model antisocial i en benefici de molts pocs, d’una minoria social.

Barcelona, i no sols Barcelona, darrerament sembla una ciutat ocupada per el color blau, el blau del color dels Mossos d’Esquadra i altra blau més ideològic i polític, amb la nota discordant de les organitzacions sindical, de CCOO que amb les seves aliances socials està plantant cara i mobilitzant-se. Val a dir que l’enorme manifestació en defensa de l’ensenyament públic del dia de la vaga del sector va ser “custodiada” per una quantitat impressionant de cossos policials i no tots uniformats, amb ordres directes dels comandaments i polítics de la Conselleria d’Interior, i això és un exemple més de la voluntat de gestionar una situació de por i d’inseguretat per part dels sectors neoliberals.

Des de CCOO continuarem la mobilització, no ens resignem, continuarem teixint aliances per oposar-nos a la barbàries neoliberal i defensarem també als treballadors de la seguretat pública que no tan sols els hi retallen drets sinó que veuen com des de la Conselleria es reprimeix la seva acció sindical i a sobre pateixen unes ordres que els hi generen inseguretat jurídica i generen inseguretat ciutadana.